Bundlag - et overset dekorations element

Der er rigtig mange som ikke tænker over, at bundlaget også har en utrolig vigtig rolle, når man dekorere et akvarie. For at akvariet får det bedste helheds indtryk vil jeg anbefalde at man ikke blot anvender en type bundlag, men to, tre eller flere slags og helst i nogle foreskellige korn størrelser.

Placering af bundlag

Når man placerer sit bundlag bør man lade det skråne modbagruden, det gør interiøret mere attraktivet at kigge på og man slipper også for at se på en 10 cm. høj bunke af bundlag som ligger op mod forruden. Når det er sagt vil jeg skynde mig, at sige at, man godt kan lade bundlaget falde mod bagruden, hvis der er en ekstra høj forkant på akvariet eller hvis akvariet er indbygget i en væg. Dette kan også godt have en rigtigt spændende effekt.

 

Bundlag

Er det et vand miljø fra enten Malawi eller Tanganyika søen man vil skabe, er det ingen skade til, at blande nogle knuste mulingeskaller i bundlags blandingen tværtimod. Man kan også trykke nogle tommesneglehuse ned i bundlager, også selvom, at akvariet ikke er tiltænkt sneglehus legende arter.