Montering af baggrund

Det er sjældent at en baggrund passer på mål til de danske akvarier, så derfor er man nød til at save den til. I det her tilfælde har vi valgt en type baggrund som man kan tilpasse med en fukssvans, der findes nogle typer baggrunde i glasfiber eller hård plast, hvor man er nød til at bruge en vinkelsliber.

Tilskæring af Baggrunden

Det er sjældent at en baggrund passer på mål til de danske akvarier, så derfor er man nød til at save den til. I det her tilfælde har vi valgt en type baggrund som man kan tilpasse med en fukssvans, der findes nogle typer baggrunde i glasfiber eller hård plast, hvor man er nød til at bruge en vinkelsliber. Find ud af hvor meget er skal saves af baggrunden.

Herefter starter med at skære den til i længden, her er det meget vigtigt at baggrunden står i 100% vater. Dette gøres nemmest ved at klodse den op, gerne op af akvariet med bagsiden ind mod akvariet. Når dette er gjort tapes en tusche fast til et vaterpas, pegepind eller noget tilsvarende. sæt så vaterpasset ind mod akvariets siderude og træk en streg fra top til bund. Se billede !!!

 

Tilskæring

Herefter skæres baggrunden til med fukssvans.

Tilpasning af baggrundenes højde.

For at få tilpasset baggrunden i højden, må man placerer akvariet på højkant,

Tilpasning af baggrundens højde

Herefter gentages samme procedure, som i det forrige afsnit.

Baggrunden er nu tilpasset.

Nu skulle baggrunden gerne passe i akvariet, således.

Fugning af baggrunden

Inden baggrund limes fast, skal der bores ud til filterriste og overløb. Det er helt klaret det nemmeste at få disse ting monteret på baggrunden inden den limes i akvariet.

Nu skal baggrunden limes i akvariet, sørg for få lagt fugen helt ind i mellem siderude og baggrund, så der ikke er noget luft her imellem. Se billede

Denne fuge kan også slørres med Rådasand, se evt. artikel om sløring af filterriste

Det færdige resultat

Her ses det færdige resultat af akvariet.

Moduler

Det giver akvariet et ekstra løft ved at "kryddere" akvariet med et par moduler. I dette akvarie, som er på 530 liter er der sat 5 moduler i. Disse går godt i spænd med baggrunden.

Klippehule

Ved at montere et eller flere hængende moduler, kan man illustrerer et klippe fremspring eller en grotte m.m det skaber mystik og en god dybde effekt i akvariet.

Akvariet efter 14 dage

Her et billede af akvariet 14 dage efter opstart.

Et billede mere 14 dage efter opstart

Et billede mere 14 dage efter opstart